Àguila cuabarrada - hieraaetus fasciatus

Significat esotèric i espiritual de l'àguila

Nom comú en:
Alemany: Habichtsadler
Català: Águila cuabarrada
Espanyol: Águila perdicera
Basc: Onelli arranoa
Francès: Aigle de Bonelli
Gallec: Aguia perdiceira
Inglès: Bonelli's eagle
Italià: Aquila del Bonelli
Portuguès: Águia-de-Bonelli

L'àguila cuabarrada o hieraaetus fasciatus, és un ocell rapinyaire diürna de l'ordre accipitriforme de la família accipitridae pertanyent al 'gènere hieraaetus, la denominació de l'espècie és hieraaetus fasciatus. És un ocell rapinyaire diürn, possiblement la més àgil entre les grans àguiles, d'aspecte gran i fort. Els adults, amb una coloració relativament clar entre les àguiles, es reconeixen pel seu dors de color marró clar i parts inferiors més clares, entre blanc i groguenques amb traços foscos. Solen alimentar-se amb la caça de conills, coloms, perdius i llangardaixos entre altres preses. És sedentària, veient-la en ambients netament mediterranis, i cria en parets rocoses i molt poques vegades en els arbres alts i solen tenir diversos al seu territori que utilitzen alternativament durant tota la seva vida. Els juvenils se'n van del territori dels pares per establir els seus territoris propis, és l'anomenada dispersió juvenil. Les poblacions més importants es troben principalment a Extremadura, a les serres del Llevant ia la regió més orientals d'Andalucia. Aquesta espècie aquesta amenaçada per la caça furtiva i les molèsties humanes a les zones de cria pel que està en greu retrocés. Longitud 65-72 cm. envergadura 145-175 cm.

Altres membres dels accipítrids fotografiats: Pigarg americà, Águila culebrera, Águila daurada, Arpella cendrosa, Arpella vulgar, Astor, Voltor comú, Voltor negre, Esparver vulgar, Trencalòs, Arpella vulgar, Milà negre, Milà reial.

Banderas Cat i Ep.