Ànec de plomall, aythya fuligula

Significat esotèric i espiritual dels ànecs

Nom comú en:
Alemany: Reiherente
Anglès: Tufted Duck
Basc: Murgilari mottodun
Català: Ànec de plomall
Espanyol: Porrón moñudo
Francès: Fuligule morillon
Gallec: Pato cristado
Itàlia: Moretta
Portuguès: Negrinha

El ànec de plomall o aythya fuligula és un ocell palmípede de l'ordre dels anseriformes de la família anatidae i pertanyent al gènere aythya. És un ànec bussejador rabassut i de mida petita, freqüenta les llacunes profundes i embassaments del nostre territori durant l'hivern. Té una longitud d'aproximadament de 43 centímetres i un pes de 0,6 a 1 kilogram. El mascle és negre amb els flancs i el ventre blanc. El seu cap té reflexos violacis, una llarga cresta i els ulls grocs. La femella majorment marró amb cresta curta i sovint amb una taca blanca a la base del bec, els juvenils tenen el monyo més curt i els colors molt més apagats. S'alimenta de plantes aquàtiques tant de les seves llavors com tiges, fulles i petits animals com mol·luscs, crustacis i insectes. Longitud 40-47 centímetres i una envergadura 67-73 centímetres..

ESPAÑOL


fotos ocells