Boscarla mostatxuda, acrocephalus melanopogon

Significat esotèric i espiritual de les aus i ocells

Nom comú en:
Alemany: Weissbartgrasmücke
Anglés: Subalpine Warbler
Basc: Txinbo papargorrizta
Català: Boscarla mostatxuda
Espanyol: Carricerín real
Francès: Fauvette passerinette
Gallec: Papuxa carrasqueira
Itàlia: Sterpazzolina
Portuguès: Toutinegra-carrasqueira
El boscarla mostatxuda, acrocephalus melanopogon, és un ocell de l'ordre de els passeriformes de la família acrocephalidae i pertanyent al gènere acrocephalus. Aquest tallarol té les seves aèries de reproducció en el sud d'Europa i en territoris temperats del sud Àsia i en un petit enclavament del nord-oest d'Àfrica. És parcialment migratori, hivernen en la seva àrea de cria del Mediterrani. Aquest ocell és una espècie que se sol trobar entre la vegetació vertical en marenys i séquies com a canyes, bogues i joncs. La seva niuada consta d'entre 3 i 6 ous, que sol posar a partir de mitjançats de l'abril i tenen un període d'incubació de 14 a 15 dies. El niu se sol trobar situat sobre l'aigua entre canyes, bogues, joncs, o en un arbust a la riba de l'aigua. Esta espècie és generalment monògama. És de grandària mitjana, lleugerament més gran que la boscarla dels joncs. L'adult té l'esquena de color cafè finament ratllada i la part frontal blanca. Té una cella blanquinosa prominent, i el bec és fort i punxegut. Els sexes són idèntics, però els joves tenen més llestes i marques en el pit. És principalment un ocell insectívor però inclou en la seva dieta caragols d'aigua. El seu ràpid trinat és similar als tallarols. El seu cant és més suau i melodiós que la resta de la família, i recorda lleugerament al rossinyol. No canten en vol. Longitud 12 a 13,5 centímetres.

ESPAÑOL


fotos ocells