Cacatua nimfa, nymphicus hollandicus

Significat esotèric i espiritual de la cacatua nimfa

Nom comú en:
Alemany: Nymphensittich
Anglès: Cockatiel
Basc: Erreferentziak
Català: Cacatua nimfa
Espanyol: Carolina
Francès: Calopsitte élégante
Itàlia: Calopsitta
Portuguès: Caturra

La cacatua nimfa, nymphicus hollandicusv, és un ocell de l'ordre psitaciformes de la família cacatuidae pertany al gènere nymphicus. És una espècie endèmica d'Austràlia i un dels ocells usats com a mascota més comuns. La cacatua nimfa és l'única espècie del gènere nymphicus. Anteriorment s'havia emparentat amb els lloros encrestats o considerat com una cacatua de petita grandària. No obstant això, estudis recents de biologia molecular l'han assignat com a subfamília específica nymphicinae. Per tant, en l'actualitat, es considera com la més petita de les cacatuidae. Aquest ocell mesura entre 25 i 33 centímetres. La seva principal característica és una cresta erèctil i posseeixen unes plomes llargues en la cua que poden arribar a representar la meitat de la grandària total de l'ocell. El seu plomatge és gris, amb una taca taronja en les galtes. A la foto apareix la varietat Lutino que en realitat són albins grocs amb ulls vermells. Es distribueix per l'interior d'Austràlia, normalment en zones obertes pròximes a masses d'aigua. És una espècie nòmada que es mou en funció de la disponibilitat d'aigua i menjar.

ESPAÑOL


fotos ocells