Cucut reial, clamator glandarius

Significat esotèric i espiritual dels cucuts

Nom comú en:
Alemany: Häher-kuckuck
Anglès: Great Spotted Cukoo
Basc: Kuku mottodun
Català: Cucut reial
Espanyol: Crialo europeo
Francès: Coucou-geai
Gallec: Cuco real
Itàlia: Cuculo dal ciuffo
Portuguès: Cuco-rabilargo
El cucut reial, clamator glandarius, és un ocell de l'ordre dels cuculiformes membre de la família cuculidae pertanyent al gènere clamator que habita en el sud d'Europa i Pròxim Orient durant l'estiu i que hiberna a Àfrica. Com el seu parent el cucut parasita els nius d'ocells com els estornells i les garses, el pollet del cucut rial res més néixer es desfà dels ous i dels pollets competidors com fa el cucut. La seva presència es descobreix gràcies a les sorolloses persecucions. Tenen una veu molt característica i potent. Se sol alimentar d'erugues de tota mena, fins i tot les que tenen substàncies tòxiques o pèls urticants. És un ocell de grandària mitjana d'aspecte esvelt, amb una cua llarga. Lliurea de to marró grisenc a les regions dorsals, esquitxades de brins blancs, igual que les plomes de l'ala. La zona del ventre és de color blanquinós, amb la gola ocre-groguenc. Al cap llueix un capirot de color gris platejat i un anell ocular vermell. Longitud 38-40 centímetres i una envergadura 58-61 centímetres.

ESPAÑOL


fotos ocells