Duc, bubo bubo

Significat esotèric i espiritual dels mussols

Nom comú en:
Alemany: Uhu
Anglès: Eurasian Eagle Owl
Basc: Hontza handi
Català: Duc
Espanyol: Búho real
Francès: Hibou grand-duc
Gallec: Bufo real
Itàlia: Gufo reale
Portuguès: Bufo-real

El duc, bubo bubo, és un ave de l'ordre de l'estrigiforme de la família strigidae i pertanyent al gènere bubo, és el rapinyaire nocturn més emblemàtic dels nostres boscos. Habita en boscos i penya-segats, normalment apartats de l'home al qual evita en la mesura del possible, prefereix normalment niar en les superfícies rocoses. Són animals solitaris, excepte en l'època de zel i posterior cria. El seu territori pot estendre's als 80 km², en aquest cas extrem és si el menjar escasseja, i defensen el seu territori amb fermesa d'altres mussols. No solen canviar de territori excepte per causes majors, com la falta d'aliment o si són expulsats per un altre mussol més gran i fort. A la nit surten sortir a caçar, per contra durant el dia passen la major part del temps quiets en els arbres perfectament camuflat. Si l'aliment escasseja, poden caçar pel dia també. Longitud 60-75 centímetres i una envergadura 160-168 centímetres.

ESPAÑOL


fotos ocells