Estornell negre - sturnus unicolor

Significat esotèric i espiritual dels estornells

Nom comú en:
Alemany: Einfarbstar
Català: Estornell negre
Espanyol: Estornino negro
Basc: Araba-zozo beltz
Francès: Étourneau unicolore
Gallec: Estorniño negro
Anglès: Spotless Starling
Italià: Storno nero
Portuguès: Estorninho-preto

L'estornell negre és un ocell passeriforme de la família sturnidae pertanyent al gènere sturnus. Està relacionat amb l'estornell vulgar, però té una distribució molt més limitada. Com el seu familiar més comú, aquesta espècie és omnívora i s'alimenta d'invertebrats, baies, etc. El seu color negre, la seva silueta, el seu curt coll i cua la seva identificació és senzilla amb l'única excepció de confusió a l'hivern, quan els estornells vulgars es troben amb ells. Els estornells negres a l'hivern tenen un color negre una cosa grisenca lleugerament clapejats, encara que no tan abundant i marcat com l'estornell vulgar. En arribar la primavera perden tots els brins i adquireixen un plomatge negre i brillant especialment els mascles. Tenen les potes rosades i els seus becs tenen una tonalitat groga, més intensa en els mascles durant la temporada de cria. Els estornells negres caminen en lloc de botar i tenen un vol fort i directe. En vol, es veuen clarament les seves ales en forma triangular i la seva cua curta. Els pollastres són de color marró apagat i els juvenils són de color gris fosc clapejat molt similars als de l'estornell pinto. Aquesta espècie d'estornell sol niar en cavitats dels arbres o forats en els edificis. Normalment ponen quatre ous. També és gregària formant esbarts molt grans durant l'hivern, encara que aquestes no són tan grans com les de l'estornell vulgar. Longitud 21 cm.
Español