ESPAÑOL

Navegant
acceptes
Política
Cookies

INICI

Cerca

Fredeluga, vanellus vanellus

Nom comú en:
Alemany: Kiebitz
Anglès: Northern Lapwing
Basc: Hegabera
Català: Fredeluga
Espanyol: Avefría
Francès: Vanneau huppé
Gallec: Avefría común
Italiá: Pavoncella
Portuguès: ave-fria

La fredeluga és un ocell de l'ordre de els charadriiformes de la família charadriidae i pertanyent al gènere vanellus. La fredeluga és fàcil de veure a la península Ibèrica des octubre fins març, apareixent en zones rurals amb l'arribada dels dies rúfols i els primers temporals, el fred i els gels hivernals. Fàcilment reconeixible pel seu simpàtic plomer de plomes del seu cap i en vol per la blancor de les seves parts inferiors que destaca contra el fons. És un ocell gregari, sol criar en grups grans però a Espanya es reprodueix escassament, en terres de camps agrícoles extensos en companyia d'altres limícoles. En els últims anys s'ha notat la seva disminució en zones costaneres de la Mediterrània Català. Foto de fredeluga en vol i una segona on es distingeix el seu característic i simpàtic monyo de plomes. Fotos preses a la reserva de les Filipines al costat de l'aeroport internacional del Prat (Barcelona). Fotos de els ocell preses amb una càmera EOS5D + 500 milímetres, f= 4 Canon + 1.4x Canon. Longitud 28-31 centímetres, envergadura 82-87 centímetres.

Significat esotèric i espiritual de els ocell

fotos ocells