Fumarell carablanc - chlidonias hybridus

Significat esotèric i espiritual de les aus i ocells

Nom comú en:
Alemany: Weissbartseeschwalbe
Català: Fumarell carablanc
Espanyol: Fumarel cariblanco
Basc: Itsas enana musuzuri
Francès: Guifette moustac
Gallec: Carrán cariblanco
Inglès: Whiskered Tern
Italià: Mignattino piombato
Portuguès: Gavina-de-faces-blancas

El fumarell carablanc és un ocell de l'ordre dels charadriiformes de la família sternidae i pertanyent al gènere chlidonias. És una espècie inconfusible durant l'època nupcial per les seves distintives galtes blanques, fàcilment visibles. En canvi, en plomatge d'hivern o durant la muda pot passar inadvertit entre altres fumarells. S'alimenta de insectes que atrapen a ple vol o en l'aigua enfonsant una mica el pic, també es capbussen per a atrapar petits peixos i crustacis. Cria en la costa d'Europa, en aigües dolces succintes, com a canyars, arrossars, marenys i similars. Requereixen d'un cert nivell d'aigua ja que construeixen nius flotants. És hivernant a Àfrica i en algunes zones petites del Mediterrani. Forma colònies laxes, sovint conjuntament amb altres espècies similars com la gavià vulgar. En migració freqüenten costes i aigües obertes de l'interior.
Español