Gavià fosc, larus fuscus

Significat esotèric i espiritual de les gavines

Nom comú en:
Alemany: Heringsmöwe
Anglès: Lesser Black-backed Gull
Basc: Kaio ilun
Català: Gavià fosc
Espanyol: Gaviota sombría
Francès: Goéland brun
Gallec: Gaivota escura
Itàlia: Zafferano
Portuguès: Gaivota-de-asa-escura

El gavià fosc, larus fuscus, és un ocell palmípeda de l'ordre de les charadriiformes de la família laridae i pertanyent al gènere larus. Aquesta és una de les gavines més comunes a la Mediterrània. És una au migradora, que se li troba també a l'Àfrica, on hiverna. També es veuen alguns exemplars hivernant a les costes nord-americanes, aquests exemplars procedeixen d'Islàndia, on passen el bon temps. La gavina ombrívola és un pirata de les platges, amb un comportament carronyaire que segueix als vaixells pesquers a la recerca dels descarts de la pesca i les restes de menjar, freqüenta els ports i els escombriaires i abocadors. Longitud 52-60 centímetres i una envergadura 135-150 centímetres.

ESPAÑOL


fotos ocells