Gavià vulgar - larus ridibundus

Significat esotèric i espiritual de les gavines

Nom comú en:
Alemany: Lachmöwe
Català: Gavià vulgar
Espanyol: Gaviota reidora
Basc:Antxeta mokogorri
Francès: Mouette rieuse
Gallec: Gaivota chorona
Anglès: Black-Headed Gull
Itàlia: Gabbiano comúne
Portuguès: Guincho

El gaviá vulgar o larus ridibundus és un ocells palmípeda del ordre de les charadriiformes de la família laridae pertanyent al gènere larus. El gavià vulgar es troba sempre a la riba de la mar. En l'època estival és fàcil de reconèixer perquè té la cara i les potes de color negre, mentre que en l'època hivernal només mostra una taca fosca a manera d'orella i les potes de color taronges: Busca el seu aliment en el fang. La seva veu més característica s'assembla a un riure, d'aquí el seu nom. Longitud 34-37 cm i una envergadura 100-110 cm.
Español