Gavinot - larus marinus

Significat esotèric i espiritual de les gavines

Nom comú en:
Alemany: Mantelmöwe
Català: Gavinot
Espanyol: Gavión atlántico
Basc: Kaio beltz
Francès: Goéland marin
Gallec: Gaivotón
Anglès: Great Black-backed Gull
Italià: Mugnaiaccio
Portuguès: Alcatraz-comum

El gavinot és un ocell palmípeda de l'ordre de les charadriiformes de la família laridae i pertanyent al gènere larus. El gabió és la gavina més gran que es pot observar a la península Ibèrica, identificable pel seu característic dors negre, les potes rosades, posseeix un poderós bec per menjar pollets d'altres aus marines i cries de ànecs, siendo capaz de tragárselos enteros. Realiza tres mudas en veranos sucesivos, hasta que en su cuarto año de vida adquiere su plumaje definitivo, tipo adulto. A diferencia de la gaviota argéntea, que caza en grupo, esta ave suele cazar sola o en pareja. Se reproduce en ambas orillas del Atlántico norte y llega de forma escasa a la Península Ibérica, principalmente a las costas gallegas y del Cantábrico. Anida en las costas rocosas poniendo tres huevos en cada nidada. Generalmente se trata de una ave silenciosa, aunque cuando hay muchos individuos juntos pueden emitir reclamos de alarma. Longitud 65-78 cm y una envergadura 1,5-1,7 m.
Español