ESPAÑOL

Navegant
acceptes
Política
Cookies

INICI

Cerca

Gralla, corvus monedula

Nom comú en:
Alemany: Dohle
Anglès: Western Jackdaw
Basc: Bele txiki
Catalá: Gralla
Espanyol: Grajilla
Francès: Choucas des tours
Gallec: Gralla pequena
Itàlia: Taccola
Portuguès: Gralha-de-nuca-
cinzenta
La gralla, corvus monedula, és un ocell de l'ordre de els passeriformes de la família corvidae i pertanyent al gènere corvus. La gralla és una de les espècies més petites en el grup dels còrvids. Aquests ocells són altament gregaris, s'organitzen en grups, que solen ser molt sorollosos, tant per a reproduir-se com per a buscar menjar, mostrant un elaborat i ric comportament social. Una característica curiosa de les gralles és que solen compartir l'aliment independentment del sexe o relació parental. Aquest comportament s'inclou en el seu ric ventall de comportaments socials. Generalment desconfien dels éssers humans en el camp i els boscos, però són molt menys cauteloses en zones urbanes. Com tots els còrvids és un ocell oportunista i molt adaptable, ja que varia la seva dieta notablement depenent dels aliments disponibles. Les gralles es troben en una àmplia àrea, se li veu des del Nord-oest d'Àfrica a través de gairebé tota Europa, l'Iran, el Nord-oest de l'Índia i Sibèria, on habiten en estepes, boscos, terres de cultiu, pastures, penya-segats costaners i pobles. Longitud 33 centímetres.

Altres membres dels còrvids: Gaig, Gralla de bec groc, Gralla de bec vermell, Cornella emmantellada, Corb, Garsa blava, Garsa.

Significat esotèric i espiritual dels còrvids

gralla,corvus monedula,corvidae,corvids,fotos ocells