Hubara africana, chlamydotis undulata

Significat esotèric i espiritual de les ocells

Nom comú en:
Alemany: Kragentrappe
Anglès: Houbara bustar
Basc: Houbara basoilod
Català: Hubara africana
Espanyol: Hubara
Francès: Outarde houbara
Itàlia: Ubara
La hubara africana, pioc hubara o chlamydotis undulata és un ocell de l'ordre de les otídids de la familia otididae i pertanyent al gènere chlamydotis. Aquest ocell està adaptat a viure en les terres estepàries i desèrtiques, se la troba a les illes de Lanzarote, La Graciosa i Fuerteventura (chlamydotis undulata fuertaventurae) i estenent-se per Àfrica (chlamydotis undulata undulata) fins a la península de Sinaí. Tenen un plomatge que el seu colorit i dibuix li permet camuflar-se perfectament amb el terreny. Com a exemple a la primera foto aquesta és una femella amb el seu pollet, a primera vista no apreciem la presència del pollet a la part inferior dreta, veure la segona foto s'amplia el detall del pollet. Longitud 55-56 centímetres i una envergadura 135-170 centímetres. El mascle és una mica més gran que la femella.

Altres otídids: Pioc salvatge, Sisó.

ESPAÑOL


fotos ocells