Lloro de Meyer, poicephalus meyeri

Significat esotèric i espiritual dels lloros

Nom comú en:
Alemany: Goldbugpapagei
Anglès: Meyer's parrot
Basc: Poicephalus meyeri
Català: Lloro de Meyer
Espanyol: Papagayo pardo
Francès: Perroquet de Meyer
Itàlia: Poicephalus meyeri

El lloro de Meyer és un ocell de l'ordre dels psitaciformes de la família psittacidae pertanyent al gènere poicephalus al nostre país només es troba com a mascota. En la naturalesa el lloro de Meyer pot trobar-se a Angola, el Txad, la República Centreafricana, el Sudan, Etiòpia, Kenya, Zàmbia, Zimbabwe, Moçambic i Sud-àfrica. Aquesta espècie és el poicephalus amb més llocs on trobar-lo, però no és el més comú. Per causa de la tala incontrolada del seu hàbitat i a l'exportació principalment a Europa, hi ha hagut un descens notable del seu nombre, encara que no està en risc d'extinció. S'alimenten de fruites, baies, llavors. També s'alimenten en els cultius, per la qual cosa, són perseguits pels agricultors afectats. Els papagais bruns solen anar en grups d'uns trenta exemplars per buscar menjar durant les èpoques seques i en parelles durant la cria. Nien en troncs buits, depenent de la latitud de país nien en diferents mesos de l'any. A simple vista no es distingeixen els mascles de les femelles. Longitud 29 centímetres.
Español