ESPAÑOL

Navegant
acceptes
Política
Cookies

INICI

Cerca

Mallerenga d'aigua, parus palustris

Nom comú en:
Alemany: Sumpfmeise
Anglès: Marsh Tit
Basc: Kaskabeltz txiki
Català: Mallerenga d'aigua
Espanyol: Carbonero palustre
Francès: Mésange nonette
Gallec: Ferreriño palustre
Itàlia: Cincia bigia

La mallerenga d'aigua, parus palustris, és un ocell del orden de los passeriformes perteneciente a la família paridae del género parus. La mallerenga d'aigua o carboner palustre és una espècie molt sedentària i de costums se li sol observar sempre pels mateixos llocs. Cada parella tria un petit territori i acudeix any rere any per a niar en el, utilitzant per a això el mateix forat o buit d'arbre cada any. Es distribueix per tot l'eix muntanyenc de la serralada Cantàbrica, serres Basques i Pirineus. Se sol alimentar de insectes sense menysprear les llavors i pequeños frutos silvestres. La seva posada sol constar d'entre sis i vuit ous de color blanc amb punts de color marró a vermellosos. Exemplar fotografiat en Sant Martí d'Ogassa. Longitud 11,5 centímetres.

Significat esotèric i espiritual de les aus i ocells

fotos ocells