Mallerenga petita, parus ater

Significat esotèric i espiritual de les aus i ocells

Nom comú en:
Alemany: Tannenmeise
Anglès: Coal Tit
Basc: Pinu-kaskabeltz
Català: Mallerenga petita
Espanyol: Carbonero garrapinos
Francès: Mésagre noire
Gallec: Ferreriño negro
Itàlia: Cincia mora
Portuguès: Champin-preto
La mallerenga petita és un ocell de l'ordre de els passeriformes de la família paridae i pertanyent al gènere parus que es troba en tota l'Espanya humida, tot el terç nord, mediterrani i conca de l'Ebre. Prefereix els boscos de coníferes. En menor mesura també en boscos de caducifolis i mixtos. Durant l'hivern també en parcs i jardins. És el més petit de la família, sent més petit que un pardal comú. S'alimenta de erugues, insectes i algunes llavors. Fora de l'època de reproducció se li sol veure desplaçant-se en petits grups, per la qual cosa és bastant gregari. Envergadura de 17-21 centímetres i una longitud 11,5 centímetres.

ESPAÑOL


fotos ocells