Hipopòtam - hippopotamus amphibius

Significat esotèric i espiritual de l'hipopotamo

Nom comú en:
Alemany: Flusspferd
Català: Hipopòtam
Espanyol: Hipopótamo
Basc: Hipopotamo
Francès: Hippopotame
Anglès: Hippopotamus
Italià: Ippopotamo
Portuguès: Hipopótamo-comum

El hipopòtam o hippopotamus amphibius és un mamífer de grans dimensions fonamentalment herbívores que habita a l'Àfrica subsahariana, pertany a l'ordre artiodactyla de la família hippopotamidae i al gènere hippopotamus. És un animal, de costums semi aquàtiques que es troba en rius i llacs. Els mascles adults són extremadament territorials compartint el seu territori amb grups de 5 a 30 femelles i joves. Passen el dia reposant a l'aigua o al fang, En enfosquir es tornen més actius i surten a pasturar pastures terrestres. Encara que descansen junts en l'aigua, l'alimentació és una activitat solitària deixant de banda el seu caràcter territorial quan estan en terra. D'altra banda, tant la còpula com el part d'aquest animal succeeixen en l'aigua. La seva semblança física amb porcs i altres ungulats terrestres és una mera coincidència, ja que els seus parents vius més propers són els cetacis com balenes, dofins, etc. dels que van separar fa aproximadament cinquanta-cinc milions d'anys. L'hipopòtam se li reconeix fàcilment pel seu tronc en forma de barril, la seva enorme boca i grans dents, la seva pell llisa i pèl esclarissat gairebé inexistent, potes gruixudes i la seva enorme grandària. Malgrat la seva forma rabassuda i curtes potes, pot arribar a superar amb facilitat la velocitat de l'home. S'ha cronometrat hipopòtams corrent distància curts a 30 km / h. És un dels animals amb més agressivitat del món i se li considera com la bèstia més ferotge de l'Àfrica.
Español