ESPAÑOL

Navegant
acceptes
Política
Cookies

INICI

Cerca

Mastegatatxes, ficedula hypoleuca

Nom comú en:
Alemany: Trauerschnäper
Anglès: European pied flycatcher
Basc: Euli-txori
Català: Mastegatatxes
Espanyol: Papamoscas cerrolillo
Francés: Gobemouches noir
Gallec: Papamoscas negro
Itàlia: Balia nera
Portuguès: Papa-moscas-preto

El mastegatatxes o ficelula hypoleuca és un ocell de l'ordre dels passeriformes de la familía muscicapidae i pertanyent al gènere ficedula. El mastegatatxes és un ocellet fàcil de veure durant l'emigració a finals d'estiu i principis de tardor, quan torna a les seves casernes d'hivern. El mascle és molt més vistós que la femella, com es pot observar en les fotos, el mascle és negre i blanc mentre que la femella té parts superiors d'un bru gairebé olivaci. A la tardor, els dos sexes són iguals al plomatge de la femella. És fàcil observar-lo, perquè a l'ésser insectívor, té el costum de posar-se en un penjador i des d'ella fa vols curts per caçar insectes al vol efectuant acrobàcies molt simpàtiques. El seu reclam és un "pik" curt, metàl·lic que repeteix incessantment. Són aus forestals, sobretot prefereixen els boscos de frondoses i parcs amb arbres anyencs. Aquesta espècie no està amenaçada i la seva població europea s'estima entre 24.000.000 i 39.000.000 exemplars. Longitud 13 centímetres.

Significat esotèric i espiritual de les aus

mastegatatxes,ficedula hypoleuca,muscicapidae,fotos ocells