El talc

Significat esotèric i espiritual del talc

Categoría: silicats
Sistema: monoclínic
Duresa: 1
Fractura: Irregular
Exfoliació: perfecta
Lluïssor: Vitri, gras
o perlad
Ratlla: blanca

Fórmula química
Mg3Si4O10(OH)2

Nom comú en:
Alemany: Talkum
Anglès: Talc
Basc: Talko
Català: Talc
Espanyol: Talco
Francès: Talc
Itàlia: Talco
El talc, el seu nom procedeix del vocable àrab "talq", és un mineral del grup VIII, silicats, segons la classificació de Strunz, és de color blanc a gris blavós. En l'escala de Mohs es pren com a patró de la menor duresa possible, se li assigna el valor 1. El tacte resulta tan sabonós que pot ratllar-se tan sols passant-li l'ungla. El talc és un compost inert no afectat per l'ambient ni la degradació. El talc sol aparèixer de forma massiva i molt poques vegades en cristalls ben formats. S'utilitza en moltes i diferents aplicacions. En forma de pols s'utilitza com a farcit en el paper i cartolina, laques i pintures, en la indústria de la ceràmica, com a additiu de gomes i plàstics, així com per hidratar i prevenir irritacions de la pell. Per la seva resistència a elevades temperatures s'utilitza en la fabricació de materials termo resistents. És la base de molts cosmètics i en productes farmacèutics. En la indústria alimentària és l'E553b. En sastreria se li coneix com a "sabó de sastre".

ESPAÑOL


fotos ocells