Mosquiter de doble ratlla, phylloscopus inornatus

Significat esotèric i espiritual de les aus

Nom comú en:
Alemany: Gelbbrauenlaubsänger
Anglès: Yellow-browed warbler
Basc: Txio marrabiko
Català: Mosquiter de doble ratlla
Espanyol: Mosquitero bilistado
Francès: Pouillot à grands sourcils
Gallec: Picafollas bilistado
Itàlia: Lui foresteiro
Portuguès: Felosa-bilistada

Mosquiter de doble ratlla
Mosquiter de doble ratlla
El mosquiter de doble ratlla, phylloscopus inornatus, és un ocell de l'ordre dels passeriformes de la família sylviidaei pertanyent al gènere phylloscopus. Igual que la majoria dels mosquiters és verdós a la part superior i de color os a la inferior. Però la conspícua doble llista en l'ala i les remeres terciàries de vora groga el fan inconfusible. Té un cant feble i agut. Au que abunda en boscos, tant de terres baixes com montans. A l'hivern també se li pot observar en terres conreades. El seu territori de cria s'estén des dels Urals cap a l'est fins a la Xina, a nord de l'Himàlaia. Construeix el seu niu en un arbre. El seu hàbitat d'hivern és el bosc de fulla ampla de terres baixes. A finals de setembre i octubre pot allunyar fins a Europa Occidental. No és tímid, però el seu estil de vida arbori i en constant moviment fa que sigui difícil observar-lo i més de fotografiar. Igual que la majoria dels mosquiters és insectívor. Aquest mosquiter és un dels sílvids més petits. Envergadura 15-20 centímetres, longitud 10 cm i un pes de 7 grams.

ESPAÑOL


fotos ocells