Oca cigne - anser cygnoides

Significat esotèric i espiritual dels ocells

Nombre común en:
Alemàny: Schwanengans
Català: Oca cigne
Español: Ánsar cisne
Basc: Anser cygnoides
Francès: Oie cygnoïde
Gallec: Ganso cisnoide
Anglès: Swan Goose
Italià: Oca cignoide
Portuguès: Ganso-africano

L'oca cigne ès un ocell palmípeda de l'ordre dels anseriformes de la família anatidae pertanyent al gènere anser. Aquesta oca és un ocell en perill d'extinció, a causa de l'alt grau de domesticació en diversos països. L'oca cigne es troba a Euràsia i Àfrica. És un ocell migrador, la seva zona de nidificació natural està a Mongòlia, en el nord de la Xina i el sud de la Federació Russa, en el sud de la Sibèria. Per a hivernar volen cap al sud viatjant a Corea i al nord de la Xina. Aquesta espècie viu en llocs pròxims a masses d'aigua com a estanys, llacs i rius prop de prats i prades. Però els joves freqüenten paratges totalment diferents com a pantans, pantans i llocs semblants. Viuen uns divuit anys, aconseguint la maduresa sexual en el primer any i un pes aproximat de dos amb vuit-cents Quilograms a tres Quilograms i mig. Les parelles d'aquestes oques duren tota la vida. Fan els seus nius en el sòl i poden posar fins a quaranta ous per niuada. La mare els incuba en solitari durant uns vint-i-vuit dies, mentre el mascle que roman a prop defensant el niu i a les cries. S'alimenten en els prats pròxims a l'aigua, pasturen herbes, fulles, llavors, fruits i complementant la dieta amb petits insectes. Són presa freqüent de guineus, gats i ocells de rapinya. Longitud 75-90 cm i una envergadura 150-180 cm.
Banderas Cat i Ep.