Oca vulgar - anser anser

Significat esotèric i espiritual de les oques

Nombre común en:
Alemàny: Graugans
Català: Oca vulgar
Español: Ánsar común
Basc: Antzara hankagorrizta
Francès: Oie cendrée
Gallec: Ganso común
Anglès: Grylag Goose
Italià: Oca selvatica
Portuguès: Gaso-bravo-común

L'oca vulgar és un ocell palmípede de la classe dels anseriformes de la família anatidae pertanyent al gènere anser. L'oca vulgar és natural d'Europa, nord d'Àfrica i Àsia i sol criar preferentment al nord d'aquestes zones. És el major de les oques europees i resulta bastant abundant durant l'hivern en nuestro país. Este ganso tiene una tonalidad general grisácea, amb les plomes del dors rivetades de color crema, donant a la zona un aspecte escatós, els flancs són més foscos i estan barrats per línies blanques, la regió anal mostra un color blanc pur. La cua és blanca, amb una banda fosca en la part superior. Aquesta oca és d'aspecte bastant robust, l'única diferència existent entre mascles i femelles consisteix és que el mascle és de major grandària. Les potes són de color rosaci i són curtes i molt robustes, el bec és de forma cònica, posseeix color taronja en la subespècie anser i rosa en la raça rubrirostris. Nia en el sòl, cobrint el niu parcialment, posa de quatre a sis ous en una sola niuada, de maig fins juny. En la tardor emigra cap al sud arribant fins al nord de l'Índia, la Xina, la costa tan europea com l'africana del Mediterrani. Oca vulgar i la seva parella descansant en una de les illetes que es veuen des de l'observatori dels Marenys de la reserva Les Filipines (Barcelona). Fotos realitzades amb una càmera EOS10D + 500mm, f= 4.5 Sigma Apo + 1.4x Sigma Apo. Longitud 75-90 cm i una envergadura 150-180 cm.
Banderas Cat i Ep.