Papallona d'ullets - aphantopus hyperantus

Significat esotèric i espiritual de les papallones

Nom comú en:
Alemany: Brauner Waldvogel
Català: Papallona d'ullets
Espanyol: Sortijitas
Francès: Tristan
Anglès: Ringlet

La papallona de ullets o aphantopus hyperantus és un insecte de l'ordre lepidòpter de la família nymphalidae pertanyent al gènere hyperantus. Els mascles tenen la cara superior de les ales negrosa, amb un nombre variable d'ocels poc definits, però les femelles són més pàl·lides i de major grandària d'entre 35 i 42 mil·límetres. Els ocels de la inferior de les ales estan tancats de color groc. Les erugues són de color gris o marró vermellós clar amb una línia longitudinal fosca sent més acolorida cap al final, el cap és una mica més fosca. Solen trobar-se en clarianes de bosc amb herba amb arbustos de mores principalment, eviten els llocs oberts. Volen des de mitjans de juny fins a finals d'agost. Està àmpliament distribuïda per la zona paleàrtica, sent molt comú en la majoria de països europeus, menys al nord d'Escandinàvia, Península italiana, Portugal i al sud i centre d'Espanya.
Español