ESPAÑOL

Navegant
acceptes
Política
Cookies

INICI

Cerca

Pinsà comú, fringilla coelebs

Nom comú en:
Alemany: Buchfink
Anglès: Common Chaffinch
Basc: Txonta arrunt
Català: Pinsà comú
Espanyol: Pinzón vulgar
Francès: Pinson des arbres
Gallec: Pimpín común
Itàlia: Fringuello
Portuguès: Tentilhâo-común

El pinsà comú, fringilla coelebs, és un ocell de l'ordre dels passeriformes de la família fringillidae i pertanyent al gènere fringilla. El pinsà au omnívora, gregària i molt acomodatícia, és un dels passeriformes més comuns d'Europa. De distribució Peninsular gairebé contínua, freqüenta boscos i àrees amb arbres dispersos, braçals, cultius, horts, parcs i jardins. A més dels pinsans residents, a l'hivern vam rebre molts exemplars d'altres països d'Europa. A la primavera, els pinsans vulgars es comporten com aus forestals. Els mascles canten en branques altes d'arbres o arbustos en les vores de clars de bosc, parcs, boscos de ribera o límits dels camps de conreu. A l'hivern s'agrupen en grans bàndols i s'associen amb verdums comuns, gafarrons, verdums serrans, passerells comuns, caderneres, pinsans reals, etc.
Pinsà comú
En general s'alimenta de llavors, però a diferència de la majoria dels pinsans, els joves consumeixen insectes. Longitud 14,5 centímetres.

Significat esotèric i espiritual del pinsà

pinsa vomu,pinsa vulgar,pinsa,fringilla coelebs,fringillidae,fotos ocells