ESPAÑOL

Navegant
acceptes
Política
Cookies

INICI

Cerca

Polit cantaire, numenius phaeopus

Nom comú en:
Alemany: Regenbrachvogel
Anglès: Whimbrel
Basc: Kurlinta bekaindun
Català: Polit cantaire
Espanyol: Zarapito trinador
Francès: Courlis corlieu
Gallec: Mazarico chiador
Itàlia: Chiurletto
Portuguès: Maçarico-galego

El polit cantaire o numenius phaeopus és un ocell de l'ordre dels caradriformes de la família scolopacidae pertanyent al gènere numenius. El polit cantaire es pot veure amb relativa freqüència durant els passos migratoris en els aiguamolls costaners i els litorals de la façana càntabre-atlàntica i en menor mesura en les costes mediterrànies. És el polit més expandit. Sol nidificar a l'Àrtic, Amèrica de Nord i Euràsia. El polit cantaire passa l'hivern a les costes dels sis continents. Tendeixen a concentrar-se en bandades en uns quants llocs especialment preferits durant la migració. El nom de "cantaire" li ve dels trinats persistents que emet. Aquesta limícola és de grandària entre mitjà i gran, molt semblant al polit real, però més petita, es caracteritza pel seu llarg bec corbat. Les potes són blavoses. Com caràcter distintiu la coroneta fosc, travessat per una fina llista més clara, celles blanquinoses i brides fosques. El jove i l'adult són difícils de diferenciar, cal fixar-se en les plomes de les parts superiors, ja que són fosques amb osques brunes en els adults, mentre que en els joves les osques apareixen més clares i la longitud del bec és més curt en els joves. Se sol alimentar de crustacis, mol·luscs, cucs, insectes i fruits. Situen el seu niu a terra, en llocs clars, sent un lleuger forat prou feines entapissat amb vegetals. Pon quatre ous de tons verds clars o olivacis, amb taques marrons. La incubació és de 24 a 28 dies participant els dos membres de la parella, els pollastres són nidífugs pel que abandonen el niu al poc de néixer. Longitud 40-46 centímetres i una envergadura d'ales 76-89 centímetres.

Significat esotèric i espiritual de les aus

polit cantaire,polit,numenius phaeopus,scolopacidae,fotos ocells