Tucà toco - ramphastos toco

Significat esotèric i espiritual del tucà

Nom comú en:
Alemany: Riesentukan
Català: Tucà toco
Espanyol: Tucán toco toco
Francès: Toucan toco
Anglès: Toco Toucan
Italia: Tucano toco
Portuguès: Tucano-toco

El tucá és un ocell de l'ordre dels piciformes de la família ramphastidae i pertanyent al gènere ramphastos. El tucà toco o tucà gran és el membre més gran i conegut de la família dels tucans, el seu hàbitat natural és Amèrica de Sud i és una espècie que es troba habitualment en els zoològics de tot el món. Té un plomatge vistós amb el cos negre, gola blanca i un anell ocular blau. La característica més destacable és, com sempre, el seu enorme bec groc amb una taca negra, el qual tot i semblar pesat és increïblement lleuger atès que el seu interior és pràcticament buit. Solen tenir una longitud mitjana de 63 centímetres, dels quals el bec ocupa uns 20 cm i arriben a un pes superior a 500 grams. Tenen dos dits cap endavant i dos cap enrere, de manera que es poden agafar millor a les branques. No hi ha dimorfisme sexual entre mascles i femelles. L'esperança de vida del tucà toco és d'entre 10 i 15 anys.
Español