Vídua de cua d'agulla, vidua macroura

Significat esotèric i espiritual d'ocells i ocells

Nom comú en:
Alemany: Dominikanerwitwe
Anglès: Pin-tailed Whydah
Català: Vídua de cua d'agulla
Espanyol: Viuda dominicana
Francès: Veuve dominicaine
Vídua de cua d'agulla
Vídua de cua d'agulla
La vídua de cua d'agulla o dominicana, vidua macroura, és un ocell de l'ordre dels passeriformes de la família viduidae pertanyent al gènere vidua amb un total de 19 espècies. Aquesta vídua, de la mida d'un pardal, és una espècie importada d'Àfrica, al sud del Sàhara com a au de companyia o mascota, per la seva espectacular i cridanera cua que llueixen els mascles en època de zel i cria, el mascle és d'un color negre dominant, mentre que la femella és d'un color marró més discret. Són aus parasitàries com el cucut i afins, pel que no nidifiquen, la seva tècnica de cria consta a deixar els seus ous en nius d'altres espècies que tenen cura dels fills de les viudes com a propis. Els exemplars escapats de gàbia, no sobreviuen a l'hivern pel qual no es reprodueixen i no representen cap problema ecològic. Exemplar fotografiat a la Bunyola, el Prat de Llobregat. Foto presa amb un telescopi Cowa equivalent a 800 mm f = 11 + EOS50E + Sensia 100. Longitud 12-13 centímetres.

ESPAÑOL


fotos ocells