ESPAÑOL

Navegant
acceptes
Política
Cookies

INICI

Cerca

Preguntes

Xarrasclet, anas querquedula

Significat esotèric i espiritual dels ànecs

Nom comú en:
Alemany: Knäkente
Anglès: Garganey
Basc: Uda-zertzeta
Català: Xarrasclet
Espanyol: Cerceta carretona
Francès: Sarcelle d'été
Gallec: Cerceta do estío
Itàlia: Marzaiola
Portuguès: Marreco

Xarrasclet
Xarrasclet volant

Parella de xarrasclets nadant
El xarrasclet, anas querquedula, és un ocell palmípeda de l'ordre de l'anseriforme de la família anatidae i pertanyent al gènere anas. És una mica més gran que el xarxet comú, anas crecca, una de les espècies més esteses de l'anas, se la troba en els aiguamolls de gran part d'Europa. No obstant això és escassa en els aiguamolls espanyols en temps de reproducció. Però durant els passos migratoris resulta relativament freqüent en punts de costa mediterrània, Andalusia i Balears. Sol criar en aigües dolces succintes, en les terres baixes. Nia en els prats de les ribes lacustres. Cria irregularment en punts dispersos i repartits per la península Ibèrica, és migratòria hivernant a Àfrica. El xarrasclet es considera com una espècie vulnerable. El xarrasclet s'alimenta d'insectes, crustacis, mol·luscos, llavors i plantes aquàtiques, sent els aliments d'origen animal els seus preferits. Aquest exemplar mascle de xarrasclet es va fotografiar als voltants de l'Aeroport Internacional del Prat, Barcelona. Longitud 37-41 centímetres i una envergadura 60-63 centímetres.

fotos ocells